CrossFit

Vad är crossfit?

Ett Crossfit träningspass är uppbyggt av högintensiva styrkeövningar med funktionella rörelser. Övningar utförs mot klockan och ett pass är sällan längre än 30 minuter. Vanligt förekommande är knäböj, marklyft, armhävningar och frivändningar.

Om du vill åka på en resa och träna hela kroppen med nya trendiga Crossfit finns det flera researrangörer att välja på. Här följer en guide till några som anordnar träningsresor på tema Crossfit och funktionell träning.

Yoga och CrossFit med InShape Travel

En kombinera träningsresa med Yoga och Crossfit anordnas av InShape Travel. Resan går till Madeira i oktober 2013 och kostar 12.800 kr för en vecka. Varje dag får deltagarna två klasser med Vinyasayoga och CrossFit-pass. Ledare för yogan är Jennie Wadsten som har hållit på med yoga sen 1999. Tränare på CrossFit-passen är Per Mattsson från Norrtälje.

Schemat på denna träningsresa är träning före frukost, som serveras mellan 9-10. Från kl 10 fram till kl 17 är det fri tid att göra vad som helst. Mellan 17-18.30 erbjuds nya träningspass där du själv väljer yoga eller CrossFit. Sist, men inte minst, serveras en härlig middag. Allt utom lunch och utflykter ingår i priset.

http://www.inshapetravel.se/resmal/portugal/galosol_karma_crossfit.asp

Kreaktiv Träning kör Crossfit på Gotland

Foto: Wikimedia Commons, Author Lululemon Athletica
Foto: Wikimedia Commons, Author Lululemon Athletica

Du som vill hålla dig på svensk mark bör snegla på Kreaktiv Tränings camps på Gotland. I augusti 2013 körs AMRAP WEEKEND, en långweekend fylld med bara CrossFit.

Deltagarna bor på Hotel Toftagården och all mat ingår. Förutom träning erbjuds föreläsningar, fri tillgång till pool och individuella träningstips från Crossfit instruktören Jenny Jacobsen från Crossfit Nordic.

http://www.kreaktivtraning.se/camps/crossfit-8650101

Rejält med träningsvärk på Mallis

GoMallorca, researrangör som specialiserat sig på Mallorca, har träningsresor med CrossFit. Alla resor med GoMallorca sträcker sig från Söndag – Söndag med träning på alla dagar däremellan. Lördag avslutas veckan med en utmaningd där man kan tävla i grupp eller enskilt.

Dagschemat börjar kl 07.30 med lätt jogg och stretch. Därefter äts frukost innan det första hårdare passet kör igång kl 10. Mellan kl 12-18 är det fria aktiviteter då du kan sola, bada eller gå på behandlingar. Kl 18 körs nästa CrossFit-pass och 3 av veckans dagar bjuds deltagarna på en middag.