Träningsresor till Mallorca

Ett av de mest populära resmålen för charterresenärer från Sverige är Mallorca, eller Mallis som det ofta kallas. Som resmål för träningsresor är Mallorca också populärt med värme och fin natur.

Mallorca, den spanska ön i Medelhavet, bjuder på ett härligt klimat där vintern är mild och somrarna torra. Hela 300 soldagar per år får Mallorca. Till Mallorca går det massor av charterresor från Sverige varje år. Populära resorter finns i Alcudia på den nordöstra delen och i Cala bona på den östra kusten.

Träningsresor med många olika träningsformer

Till Mallorca kan man resa på uttalade träningsresor för att träna löpning, cykel, crossfit och yoga.

Cykla på Mallis

För den som gillar cykling och solsken är Mallorca ett paradis. Där finns värme, berg, stränder, fin natur och massor av cyklar att hyra. Ving har öppnat sin första Bike Station på Sunprime Waterfront där man kan hyra cyklar för både landsväg och terräng. Man kan såklart ta med sig sin egen cykel, men från 105€/vecka får man hyra en professionell cykel från Cannondale. Ving erbjuder även cykelresor till Alcudia och har flera bra förslag på cykelturer runt Mallorca ön.

En researrangör som kört träningsresor till Mallorca sen 1999 är CampMallorca. I oktober, när vädret är väldigt behagligt och övrig charter avtagit, kör man ledarledda cykelgrupper. Deltagarna väljer en fartgrupp som passar sin egen förmåga. Man kan ta med egen cykel eller hyra på plats. Avresor sker från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn och man bor på Coral De Mar.

Träna löpning och löpteknik på Mallorca

Gillar man ultralöpning finns det fina vandringsleder att springa efter i bergskedjan Tramuntana. Vill du ha sällskap av andra ultralöpare kan du hålla ett öga på GoMallorca’s temaresor dit (http://mallorcatrainingcamp.se/lopning-pa-mallorca/). 2013 fick deltagarna träna tillsammans med Spaniens bästa på ultradistanser – Tofol Castanyer, som bor på Mallorca.

Andra som också erbjuder eller har erbjudit löparresor till Mallis är:

Crossfit läger

Den trendiga träningsformen Crossfit finns det också träningsläger för på Mallorca. GoMallorca erbjöd under våren 2013 två st Crossfitcamp. Från söndag till söndag fick man fulla dagar med Crossfit på förmiddagen, fria aktiviteter efter lunch och sen ett Crossfit-pass igen efter middag. Sista dagen körs en utmaning där man kan tävla i lag om två eller enskilt.

När GoMallorca körde dessa event våren 2013 kostade det 7.900 kr för boendet på 4-stjärnigt hotell, frukost, träningspass, tre middagar och transport till/från flygplatsen. Flyg till Mallorca ingick inte.

Yoga, Box, Fitness och Beach Boot med Mallorca Sport Camp

Cesar, Zikrom, Hanna & Fia driver Mallorca Sport Camp där du kan träna muskler, yoga, box och fitness i Alcudia på Mallis. Läs mer.